Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Den Hoorn – Uitzichtpunt Prins Hendrikzanddijk
 • Natuurgebied

  De Vogelboulevard van Texel

 • Startpunt

  Parkeerplaats Prins Hendrikzanddijk

  Kruising Redoute en De Rede

  1792CA Den Hoorn
  Google maps link naar de parkeerplaats

 • Lengte van de route

  1 kilometer

Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Route ook te volgen bij regen
Route vraagt wat inspanning of conditie
Honden aangelijnd toegestaan
Mogelijk obstakels (hek / helling / wildrooster)
Enkel te bereiken per pont
We raden aan een begeleider mee te nemen

De Prins Hendrikzanddijk is onderdeel van de Waddenzeedijk; de dijk die Texel moet beschermen tegen het water van de Waddenzee. In de periode van 2017 t/m 2019 is de Prins Hendrikzanddijk versterkt en aan het eind van deze werkzaamheden is het vogelkijkpunt geplaatst. Het vogelkijkpunt bestaat uit een verhoogd platform met overkapping van 22 meter lang en is ontworpen door John Körmeling.


Vanaf het parkeerterrein moet je eerst door een klaphek om bij de helling de dijk op te komen. Het pad vanaf de parkeerplaats tot aan het vogelkijkpunt is halfverhard. Het vogelkijkpunt bied weinig beschutting tegen de wind, ons advies is dan ook om je op winderige omstandigheden te kleden. Daarnaast kan het zijn dat delen van het pad bedekt zijn met een laagje stuifzand. Dit zand is van de duinen afkomstig, maar onder het zand ligt nog wel een stevige ondergrond.

Deze route is ook getest door Onbeperkt op Pad. Via deze link kom je op de pagina van Onbeperkt op Pad met hun informatie over de route.

De route in kaart
Download als .gpx