Deze website gebruikt cookies om kaarten en adressen te kunnen tonen. Ook zijn er snelkoppelingen naar websites van derden. Daarom moeten we dit aangeven en je vragen om op OK te klikken.
info@rolstoelwandeling.nl
We zijn per e-mail bereikbaar
Zuidwolde (GR) – Natuurbeleefpad Beijumerbos
image

©Natuurmonumenten

Invaliden- parkeerplaats aanwezig
Route in de natuur
Tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken
Rolstoelvriendelijk
Hele route verhard (Asfalt, beton, klinkers of tegels)
Route ook te volgen bij regen
Honden aangelijnd toegestaan
Honden losloopgebied

Kardinge is een verrassend natuurgebied en zó dicht bij de stad Groningen. De bloemrijke bermen en graslanden zijn bijzonder. We vinden daar soorten als grote ratelaar, rietorchis, margriet, knoopkruid en paarse morgenster. Loop door het Beijumerbos en je hoort de verschillende zangvogels. Neem je hier vroeg in de ochtend een kijkje? Wie weet sta je oog in oog met een ree.


De Beleefroute brengt je langs velden, door bossen en langs kleine plassen en slootjes. Onderweg zijn er verschillende rustpunten om even van de omgeving te genieten. In het voorjaar hoor en zie je hier volop weidevogels, reeën en tal van bijzondere planten als bijvoorbeeld de paarse morgenster.


De route is ook geheel toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Er zijn onderweg geen onneembare bruggen, drempels of andere obstakels, maar wel meer bankjes dan bij andere routes. Naast alle banken langs deze route is er voldoende ruimte om je rolstoel, scootmobiel of buggy te plaatsen. Veel plezier!

Deze route is een route van Natuurmonumenten. Via deze link kom je op de pagina van Natuurmonumenten met informatie over de route.